Thursday, January 12, 2012

Kehilangan Yang Dirahmati

Firstly, adakah aku patut post entry ni...blum start pon dh meleleh...
Semalam, 11.1.2012, kami satu keluarga selamat kebumikan arwah anak buah pertama aku Ahmad Firdaus.
Abg dan kakak ipar aku, sedang menunggu kelahiran anak pertama mereka lagi 3 minggu je lagi mengalami kehilangan yang amat memilukan bila their 1st child meninggal dalam perut mamanya 8.1.2011..jantung dan paru-paru ada air...
Ahmad Firdaus, damailah engkau di sana..bertuah kau sbb lahir2 tak bagi masalah pada org tua nya...
Ahmad Firdaus, tenanglah engkau bersama orang-orang yang beriman dan beramal soleh...
Ahmad Firdaus, kalau kau ada hari ini, cantiknya engkau...2kg,48cm,hidung mancung ikut papanya, mulut dan mata ikut mamanya, putih kulit kau...
Subhanallah indahnya ciptaan Allah, tiada cacat cela untuk menghadap Ilahi...
Untuk abg aku, anak ini menunggu korang di pintu syurga, sambut 1st class punye...jangan dikesali dan diratapi pemergian anak ini kerana Allah pinjamkan kebahagian sebentar sahaja pada kite hamba-hambanya..
Untuk nur, mmg perit nak terima qada' dan qadar Allah ni..tp percayalah setiap yang berlaku ada hikmahnya, ada jalan ceritanya.
Allah dah tentukan jodoh, ajal, maut, dan rezeki setiap manusia itu sejak 4 bulan dalam kandungan ibunya..
Percayalah, Allah bagi ujian untuk orang-orang yang Dia sayangi.
Keadaan nur semalam dan hari ini tak stabil, asyik diciumnya kain yang balut anak ini...xlepas2...
Abg aku pulak ke PD, kene setelkan Diploma pertahanan untuk kerjanya...kalau ditangguhkan, susah..nur meleleh je bile abg aku nk pergi keje..
Family aku dan family nur sekarang ni kene jaga je nur...mental n fizikal nur sgt fragile...
Tak boleh nak bayangkan nur punye perasaan...
Besar dugaan Allah pada kami...tp kita hambanya kene redha...
Innalillah hiwainna ilaihirajuun...

p/s: ada gmbr Ahmad Firdaus, tp syahdu la nak letak...

Tuesday, January 3, 2012

My Wishlist

Meh kite wat 5 wishlist for 2012...pastu korang pon tulis wishlist jgk k...
1. Nak dapatkan anak.
2. renovate rumah.
3. Sentiasa dalam mood bercinta ngan en amin.
4. Be a great sensei.
5. Kurus dan cantik setiap masa.

Orang-orang yg aku nk tau wishlist korang
1. Adik Nisa
2. Kak Surya
3. Hanim
4. Waida
5. Ima
6. Farhaana Yaakob
7. Farhana Yusof
8. Yang lain2 pon dialu-alukan....


Kalau korang ade terlalu n terbace, meh la share ngn aku ye...

Update and update



Assalamualaikum semua...sangatlah berhabuk blog ni since a year dh tak hapdate...klu org semput sedut habuk ni, mmg terbaikla..bak kate sepah, 'semput!!!'...hihi...
A lot of big things happened in my life since this blog tak berhapdate..meh kite wat rumusan.
1. My Wedding Day (21 January 2011)
My loving hubby,mohd nooramin, i love you very much..thanks sbb sabar ngn i ni..hihi
Dis picture ms hari berlangsungnya esok, 22 Januari 2011

2. My family move to Melaka (23 April 2011)
My family pindah melaka, esok tu mak terus admitted hospital besar melaka..masa dkt hospital ni, aku, adik nisa, nadia, n ibu gilir-gilir jage mak...

3. My grandmother passed away (30 June 2011)
Mak meninggal disebabkan oleh kanser kolon. mmg ramai yang boleh survive but maybe mak dah tua, xlarat nak tanggung sakit after operation...she passed away dkt hospital after almost a month dkt hospital putra, melaka...Al-fatihah to mak, semoga Allah mengangkat darjat mak ke tempat yang tinggi di sisi Nya..we love you very much mak..



Dis picture ms mlm berinai, selepas nikah. mak yang comel n kecik ade dkt tgh2..tenggelam mak sbb kecik je...:))

4. Family yang sakit, keluar masuk hopital
- Mak
- Atok Aji
- Pak Lang teksi
- Pak Long Lubok cina
- Pak Anjang

Kalau ade tertinggal bgtau k...

5. Pregnant and misscariege ( 23 Disember 2011)
Ni yang nak sebak sikit ni...setelah nk dkt setahun kahwin, i pregnant but xlame la seronok ny..pg jumaat 23 hb ni aku g klinik, wat upt n scan, alhamdulillah ade la..mmg xtipu la..but blk dr klinik, ade bleeding, i thought implantation bleeding, but berlarutan smpi ptg..after maghrib skt sgt perut, trus g GH, hmmm... gynea scan kosong dah..meleleh la gak dpn doktor..but xpela...baru nk msk 5 weeks...boleh try lg..nnt la cite pjg lg..sebak lg ni..xleh nk ulas pjg2...:"(


Dat's all ya...