Monday, June 22, 2009

Busu's Family go to Umrah




Today, busu and his family which is busu, uda, ezzah, ashman, baby, ejin , aimar and two helpers, kak eka and nopi fly to Mekah for umrah..lucky to the helpers..dapat pegi jejakkan kaki dkt tanah haram ikut majikan..best

Last Saturday, all of them study about the umrah with hj Jamli (ntah btul ke x eja ni) at Masjid Bukit Baru...after lunch, they went to Bukit Baru to rest la..penat kan belaja.. comel btul ejin dan sume yg lain2 pakai all the jubah's outfit...sopan je masing2. menyesal plak tak amik gambar diorang.But, yang penting alhamdulillah sbb nk g Mekah kan..

Today abah(my grandfather), mak(my grandmother), ibulong, ayahlong, adik nadz, husna, pakngah and his wife hantar busu sume naik bas nk g KLIA..

Busu, nnt doakan la kitorang ni..anak-anak buah busu dapat jodoh cepat (gatai dah ke??wakaka), dimurahkan rezeki, and kurus selalu..hehe..and doakan la yg baik-baik sume..
Amin....

RUKUN-RUKUN UMRAH

1. Berihram (Berniat melakukan umrah)
2. Tawaf
3. Sa'i
4. Tahallul
5. Tertib

WAJIB-WAJIB UMRAH

1. Berihram serta berniat umrah di Miqat yang ditentukan.
2. Menjauhi segala perkara yang dilarang semasa dalam ihram.

SUNAT-SUNAT UMRAH

1. Mandi sunat untuk Ihram
2. Sembahyang sunat Ihram
3. Sembahyang sunat Tawaf
4. Mengucup Hajarul Aswad
5. Bertalbiyah.

p/s : Nak pegi honeymoon dekat Mekah...


3 comments:

MAMATO said...

part "Kurus" tu yg xle tahan tu!... wakaka

mama rock said...

akak pun kirim doa gak kat busu..Doa aku nampak 'slim' dgn perut ku yg besarrrrr ni..hahaha!
wahh..cantik template!

NabilahMazalan said...

hehe...2 la..kene slim2 la kite...tekad2..haha