Monday, June 22, 2009

Tengganu Kite.....Hooray




Trip to terengganu by Jabatan Kejuruteraan Elektrik Politeknik Merlimau dedicated to the lecturer of JKE from 17 Jun 2009 till 19 Jun 2009. Actually 1st objective is to visit Stesen Janakuasa di Paka, Terengganu.But, sambil menyelam minum air la.hehe..alang-alang dah sampai terengganu berjalanlah kami yg seramai 33 org ini..

Pagi yang terang, kini sudah gelap..Kami betolak dr poli merlimau malam 17 hb pukul 10, cnfrm tdo dalam bas, sume org membuat peta masing2 a (huhu) and sampai Kemaman pukul 4 pagi.

Hanim:Best student beb...naik bas mmg excellent..xde bising2 ni.tp bile turun bas je, mak ai...culture shock.mmg xtahan..wakaka..hanim, mahapkan aku.

Amrah: 2nd best student. naik2 bas je headphone mu di kepala mu amrah...so, pape yg kami yg lain2 ni mencarot, xde nye nk dgr...skit2 je la.malu2 cm2.mmg mng a hanim si best student...hehe

Ima: Pooojaaan en mail..huhu..mmg slalu kene sakat ngn si usop, zamri n ramai2 yg masuk air terapung2 tu..tp bak kate en mail, ko mmg comeeeeellll la ima..hehehe

Dalam bas, nk wat cmne ktrg ni duduk ngn lecturer2 lelaki...masuk air terlebih skit a masing2..bising jugak la, riang ria la katekan..so nk mintak maaf to all the staff yg go together kalau mase tido di ganggu oleh kami2 yg riang ni...maaf ye...heh

Aktiviti diteruskan dgn breakfast, tdo dalam bas finall
y sampai stesen janakuasa tu. after all the activities and taklimat from the engineer from there, we go to Perkampungan Islam di Kuala Terengganu.

Now, it's time for take picture...and enjoy!!!Apalagi, cik hanim, ima, amrah and me pon bergambar sakan la..nnt leh tgk dlm slide all the gambar..Yg jd director Hanim tau..hehe..bakat terpendam ke hanim???ke mmg teringin nk jd director xbertauliah ni..hehe..

Then, trip diteruskan with check in at Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu..wah!!!heaven nye dapat katil and all the food di hotel...sedap ke makanan??belasah je..janji mkn and kenyang. mmg kuat mkn btul haku..hehehe...no no no no..(wif the jari tau-org-org dalam bas paham,wakakaka)..dapat katil mmg best wei sbb sakit segala jenis tdo dalam bas ni..

Malam tu we fill up the activity wif tdo and ngumpat...uishhh!!!sgt letih..esoknye after breakfast, time to shopping..pegi la pasar payang..uishh..shopping sakan sume org..beli la segala jenis kain2 yg xde dkt tmpt selain tengganu, the batik, tudung n periuk(refer to hanim)...hehehe...

So, disebabkan hari jumaat shopping ni limited je la time nye..as usual kami berempat mmg punctual, pukul 11 dh sampai bas..tp yang lain xnaik lg.busy shopping la tu..kitorang pon pelagi sbb xde mate2 nk memerhati mase 2..selamat a kitorang karaoke lime buah kot lagu cm2..tp, bile de je org2 lain dh menjengah ke bas..malu la nk nyanyi..thanks to abg bas yg berdue melayan karenah kitorang ni..hehe..

At last, kami semua gerak pulang ke merlimau...sampai PMM pukul 11 malam sbb bnyk la berhenti n rilek2 je bwk bas abg bas ni..

Best nye jalan-jalan...arghhh...

Ni link tok all the pictures at terengganu:

http://picasaweb.google.com/nabilahmazalan/Terengganu?feat=directlink




1 comments:

Doctor_Mistress said...

amboi3 (gaya azwan ali....) sekati ko je mengekspresi dirimu kepada kami eh. meh meh aku bg ko nye lak.

nabilah: ratu masuk air terulung abad ini. trademark pilihan (no...no...no...) dengan jari je eh. jgn guna tangan sume.... penghibur terbaik kami dlm bas. kire klu korg wat lawak xde org gelak, ko bole import nabilah mazalan ni sbb die punye gelak lebey kurang mcm ni la formula die:

nabilah mazalan gelak = 100 org gelak X 1 dewan kuliah pmm yg x berapa nk sejuk ni

cenggitula lebey kurg formula die. hahahah ape yg aku dh merepek ni. heheheh jgn mara eh nabila...ko tetap kawan aku dulu kini dan selamanya...peaceeeee