Thursday, August 27, 2009

MisTeri Kehilangan Kunci KereTa Ku

Pada 26 August sempena hari kedua terakhir di Hotel Sentral Kuala Lumpur sempena kursus induksi yang dah pon berlangsung selama due minggu ni..Hari ni 27 August last day la. Hari ni jwb exam. Dari kol 830 sampai 1230 tp aku buat smpi 1120..haha..tembak n goreng je..aku goreng ikan, so laju je la..hehe..cepat je..hope2 lulusla..
Ok ok, berbalik kepada misteri kehilangan kunci ku..konon2 petang semalam nk amik brg dlm kete.carikla kunci dkt bilik..cari punye cari xjumpe..gelabah dah aku ni..1st thing yg buat, g tgk kete dkt parking..alhamdulillah ade pon..naik baik tngkt lapan bilik aku crk lg...xjumpe jugak..takut btul.nasib baik si die ade..hehe
last2 g tanye dkt front desk, ade tak jumpe kunci kereta..org 2 jawab de dgr pasal kunci ni..so die pon wat la all the calls sume..lastly my key has been found by somebody and give it to d security..alhamdulillah.sgt baik hati org itu.aku doakan die dimurahkan rezeki sebab baik hati..
Misteri misteri..hehe

Sunday, August 9, 2009

My Bro's Engagement

Alhamdulillah, tanggal 9 ogos 2009 abang ku Ahmad Khusainy bin Mazalan selamat bertunang bersame nor hidayah, merangkap member aku dan juga family dan sedara jauh la..tapi, sumenye seronok dan gembira, makumlah, jumpa sedara-sedara yang dulu-dulu zaman nenek moyang la..atok aku (abah) and nenek aku ( mak) bertemu dengan nenek tunang abang aku iaitu mak wa, mak sedara mak.so, mmg sedara la kan..semoga dipermudahkan segalanya.Aminnnnn....










p/s: who's next???bile plak aku??doa-doa le ye..heheheh

Saturday, August 8, 2009

Pakar BeDah Konon La 2...tapi, H1N1





Hehehe..maklumla..musim-musim selsema babi ni..dari kanan, hanim (abdul hanim), bella (ahmad nabil), dan ima (mohd norima)..berangan nk jadi pakar bedah...makcik-makcik ade la.wakakaka

Friday, August 7, 2009

BatMan Sdey InJured




Last Wednesday nite, ade la encik batman ni masuk rumah aku dekat kuarters Poli Merlimau ni..mmg takut. mule2 terbang pusing2 dekat ruang tamu, aku dah tutup badan ngn selimaut, takut beb.wakakaka...untuk kasi si batman ni kua umh, aku pon bukak la sliding door konon-konon nk soh en batman ni kua...tapi maybe die ingat umh haku ni gue agaknye..xnk pon kuar..
Yang buatkan si kelawar ni injured ialah die membuat pelanggaran kenyal dengan si kipas di hall rumahku..
Akhirnya encik ini pon tumbang lalu berdarah-darah dan kepaknye luka.
Yang kelakarnye, aku pon amik la penyapu..wah! nk jadi hero la, eh eh heroin a plak..nk buang la si kelawar ni ngn penyapu n kertas.
But, en batman ni menjerit-jerit plak.aku pon terlompat-lompat kejeritan la..hahaha..si makcik amrah plak pandang dr bilik die. mmg xpegi dekatla..huhuhuhuhu..
Si heroin nabilah ni pon dengan jayanye dan dengan sgt berani dibuat-buat.wakaka...sambil diperhati oleh pemerhati amrah, menolak en batman ni ke beranda umh..
Argghhh...sgt lega.boleh la tido selepas itu. maklumla bertarung..hehehe..dah pukul 12 mlm pon mase tu..
Esoknya, kitorang tgk lagi sekali, alamak...en batman dh takde la.nk kate dh terbang confuse gak, sayap dh injured. maybe pegi hospital melaka kot..hahahaha