Monday, December 20, 2010

Entry Kasih Sayang




Hmmm….lagi sebulan nk tamatkan zaman bujang…ekceli..entry ni xde la nk cliché sgt nk cite pasal excited n sdey tngglkan zaman bujang..

Amat berat nak menulis..entry ni khas utk my family…

Semenjak aku bertunang dan berpakwe sebelum tunang la…klu blk putrajaya je selalu keluar..saya tau saya asyik2 keluar..ibu selalu bising..tp nk buat mcm mane…nk satisfied kan hati sume org ssh kan…yg paling dirindui adalah adik ku…adik nisa...

Dik, klu boleh akak xnk pon keluar selalu,akak kalau boleh nk ddk rumah spend mase ngn sume orang..tp yg lg 1 ni pon perlukan perhatian.cmne eh nk explain,ntah la...klu la akak keje dekat2 sane...mmg x macam ni kot..blk umh weekend..mase tu la nk kuar beli brg,nk tmn en tunang,nk spend mase ngn family..

ada mcm2 jenis manusia dlm dunia ni..klu la tunang akak jenis yg xpeduli pada akak,pon xbgs jgk kan..klu die jenis yg selalu nk berkepit,pon xbgs jgk kan..tp klu xpeduli sdey la plak kan..kadang2 tu akak try jgk nk blk awal,mmg pon blk lepas bp jam je kua.mngkn bnd2 kecik ni kite xnmpk..

Bile blk umh,ingt leh borak2 ngn adik,tp adik plak moody,sorry...mst sbb akak slalu xde kan dkt umh..asyik nk kuar je...teruk perangai akak..akak paham...I love u so much...u're my best friend..forever n ever..akak rindu gelak tawe kite same,pki bj ala2 same...org kate kembar,walau pon xkembar,kite ttp same...adik rase ape,akak rase...pasal ur study,doa byk2,rezeki masing2,kite xtau...mmg kite plan,tp Allah yg tentukan...sebaik2 plan kite,plan Allah lagi Hebat.pasal jodoh plak, ada sebab Allah x temu kan kite ngn jodoh kite secepat mungkin...takdir,jodoh, pertemuan, dan ajal dah tertulis dh...yg penting doa...pada Allah kite mntk tolong ok..

Walaupon akak xperfect,pandai ckp je,x buat pon, tp akak tulis utk periangatan semua termasuk akak...really miss u..klu kecik ati ngn akak,akak minta maaf..sob sob....sdey plak..huhu

Pada en tunang plak,klu ckp nnt dh kawin leh same...die sensitif plak,serba salah saye dibuatnye...kecik hati...xpe,sy akan selalu paham awak..en tunang memerlukan sokongan dr saye utk ape yg die lakukan skrg..sy nk en tunang berjaya,buktikan yg awak leh berjaya..u r become my hubby..kite belajar bersama2 tentang diri masing2 k..yg penting, awk akan selalu dpt sokongan dr saye...i love u so much..

Utk ibu saye...rindunye..love u so much..nk buat mcm mn kan...xlame lg nabilah dh xleh nk mcm skrg...nabilah nk jadi isteri dan ibu yg baik to my husband n anak2 mcm ibu dh didik anak2 nye dgn hebat.u're my sunshine...nk buat mcm mn kan...xlame lg nabilah dh xleh nk mcm skrg...kene ikut suami plak..harap2nye my hubby boleh bertimbang rasa kan...i trust u are very compromise with me.thanks sbb paham...hihi..jiwang la plak...wakaka

Adik faiz,hahaha...always manje...ko jgn asyik nk enjoy je...nnt klu akak2 n abg2 dh berfamily,ssh nk pay attention dkt ko..ibu n ayah bukan kuat lg...xpe2,perjalanan ko masih jauh..jadi org yg berguna pada diri sendiri,keluarga n masyarakat...ko boleh kistan...hehe...marah faiz akak panggil kistan...love u too...hihi

Abg ahmad, aku paham tntng komitmen ko pada family baru,nur adalah isteri,kakak ipar,n menantu yang baik..xpernah merungut pon...jg die elok2 k...hehe...kene buli je ngn adik2 ipar....i love both of you...

Ayah,hmmm...wali saye...ayah,nabilah mntk maaf ye segala apa yg nabilah dh buat..nnt mst rindu ayah kejutkan bgn subuh,byk lagi la..byk lg yg dirindui...xtertulis rasenye...nnt klu emosi dh stabil,nabilah tulis byk2 lg k...i love you

Entry ni dh bertambah emosi,nk banjir dh ni...huhu...walaupon aku ni kasar,hati kace beb..hehe...really miss my family...my clans,geng bukit baru,geng malim,geng melaka perdana,geng maksu...we love you so much..sdey la plak...hope dpt gak mcm skrg ni after married...doakan akak n amin berjaya bentuk satu keluarga yg baik..Amin...